RSS

→ Festivalul de colinde ”Hristos se naște, slăviți-L!” ediția a IV-a

26 dec.

 

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, Sectorul Sinodal Activități Culturale, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală a organizat festivalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L!’’, Ediția  a IV-a.  În cadrul evenimentului din 26 decembrie, au evoluat 12 ansambluri şi cete de colindători din diferite localităţi ale republicii, precum:or. Ștefan Vodă; com. Ciorescu, mun Chisinău;  s. Pepeni r. Sîngerei; s. Sălcuța și Taraclia r. Căușeni; s Cruglic  r. Criuleni; s Țipala r. Ialoveni; dar și din mun. Chișinău  Interpreta de folclor Doina Sârbu, profesor la Școala de Arte din or. Strășeni a aparut în fața publicului cu un frumos recital de colinde. Colindul creștin, portul popular și atmosfera praznicală au mângâiat sufletele celor adunați în incinta muzeului.

Directorul muzeului, dnul Petru Vicol a felicitat prezenții cu ajunul sărbătorilor de iarnă, mulțumind tuturor pentru participare. Cuvîntul de felicitare al ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a fost transmis de către preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei. Sfinția sa a adăugat: „Vrem să devină tradiție ca în fiecare an să adunăm colective de colindători în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, să aducem colindele autentice și specifice localitații din care venim, să-L lăudăm pe Hristos care se naște în fiecare an în sufletele și inimile noastre, să arătăm prin fapte că suntem fii ai lui Dumnezeu”. Evenimentul a urmărit promovarea valorilor creștine și a celor naționale, implicând participanți de diferite vârste. Prin cântecul vestitor al Nașterii în chip minunat al Mântuitorului, am simțit cu toții bucuria sărbătorii ce se apropie.

Colectivele au primit diplome de participare, pastorale la Nașterea Domnului, un set de cărți, colaci și dulciuri din partea organizatorilor.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe decembrie 26, 2018 în cultură

 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: